Antalya’da keşfedilmemiş gizli kalan bazı yerler bulunmaktadır. Dünyanın sayılı tatil cennetleri arasında yer alan bu bölgeye gelen birçok yerli ve yabancı turist her ne kadar katıldığı turlarla sayılı tarihi yerleri dolaşsa da gizli kalan saklı cennetler “ben buradayım” diye bağırmaktadır.
Akdeniz’in incisi olan ve sadece sıcağı ile değil denizi, kumsalı ve yemyeşil doğasıyla herkesi kendisine hayran bırakan Antalya’da gizli kalmış ve keşfedilmemiş yerler turistlerin en çok aradıkları mekanlar arasındadır.
Uçansu Şelaleleri
Uçansu Şelaleleri, Antalya’ya sadece 60 km kadar mesafede olup gizli kalmış bir cennet gibidir. Kış ve bahar aylarında kar sularıyla beslenen bu şelaleler doğaseverlerinde ilgisini çekmektedir. Biri 70 metre diğeri de 51 metre yükseklikten akan bu iki şelale Hıristiyanların hac yolu olarak tarihteki yerlerini almışlardır.
Buradaki en uzun rotalardan birisi olan ve Aziz Paulus Yolu üzerinde yer alan Uçansu Şelalelerinin etrafında çam ve sandal ağaçları arasında yürüyüş yaparak safari etkinliklerine katılabilirsiniz. Ayrıca şelalelerin serin sularında yüzmekte büyük bir cesaret işidir.
Sapadere Kanyonu
Sapadere Kanyonu, Antalya’nın Alanya ilçesinde 360 metre uzunluğunda ve 400 metre kadar yükseklikten akan çok etkileyici bir doğa harikasına sahiptir. Kanyonun taban bölgesinden akan dereyle birleşiminde izleyenlere muhteşem anlar yaşayan bu yerin iç kısımlarından geçebilmek için görselliğinden ödün vermemek adına köprüler kurulmuştur.
Kanyonun hemen sonunda şelale ve döküldüğü yerdeki soğuk sular ziyaretçilerin her daim ilgisini çekmektedir. Yakın zamanda sadece yöre halkının bildiği kanyon şimdilerde kurulan dinlenme tesisleriyle doğa tutkunlarının ilgi odağı olmuştur.
Çakırlar ve Geyikbayırı Köyü
Çakırlar Köyü, Antalya’ya 36 km kadar mesafede olup ziyaretçileri için en şahane köy pazarı ve kahvaltısını sunmaktadır. Burada kurulan sosyete pazarındaki reçeller ile leziz gözlemeler, bazlamalar ve tatlı çeşitleri misafirler için baştan çıkarıcıdır.
Çocuklara hitap eden geniş oyun parkının yanı sıra tavla, masa tenisi ve közde kaynayan semaverleri de yetişkinler için keyifli zamanların en güzel anını oluşturmaktadır. Buradan çıkışta doğayla iç içe olan Geyikbayırı Köyü’ndeki alabalık tesisi lezzetli damak tatlarının bir numaralı adreslerindendir.
Kızlar Sivrisi
Kızlar Sivrisi, 3086 metre yüksekliğiyle birlikte Bey Dağları’nın en yüksek doruk noktasıdır. Sedir ormanlarıyla kaplı olan dağ, tırmanış severlerin en çok hoşuna giden rotalardandır. Spil Dağı, Uludağ ve Ilgaz gibi dağların hemen ardından yüksekliği arttırma ihtiyacı duyan dağcıların geçiş ve alıştırma olanaklarına sahip olan Kızlar Sivrisi’ne tırmanmak asla basit değildir.
Özel araçlar ile de çıkılabilen zirveden dağın eteklerini gören yemyeşil manzara unutulmaz anların sadece bir başlangıcıdır. Buradaki gölün kıyısından girilen dağ yolu üzerinde çok sayıda kamp alanı ve misafirhane de bulunmaktadır.
Güver Uçurumu
Güver Uçurumu aslında diğer adıyla Güver Kanyonu olarak da bilinmekte ve Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bulunmaktadır. Karstik kayalar üzerindeki vadi, 2 km uzunluğunun yanı sıra 30 metre genişliğe ve 115 metre de yüksekliğe sahiptir. Tahminlere göre 1 milyon yılda oluştuğu düşünülen kanyonun içerisinden 3 ayrı çay akmaktadır.
4044 hektarlık alana kurulu olan Güver Kanyonu Tabiat Parkı ve Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, alageyiklerin dünya üzerinde doğal olarak yaşadıkları tek yerdir. Kanyonda herhangi bir şekilde konaklama yeri bulunmazken bu alan içerisinden görülebilen muhteşem bitki örtüsü ve hayvan çeşitleri, fotoğrafçılar için biçilmiş kaftandır.
Tilkiler Mağarası
Tilkiler Mağarası, Antalya’da Oymapınar Barajı çalışmalarında keşfedilen 7 km uzunluğunda bünyesinde doğal güzellikleri barındıran bir yerdir. İlkbahar aylarında su seviyesi yükselen alan bilimsel keşiflerin adreslerinden olmasına sebebiyet vermiştir. İçerisinde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu mağara yeni yerler arayanların gözdesidir.
Leave a Reply